Referenties


Op deze pagina vindt u referenties over mijn werk als Senior Technical Writer en als Technical Trainer.
Heeft u vragen dan nodig ik u graag uit contact met mij op te nemen via het nummer 06 5518 2487 of het contactformulier.

Ik hoop dat ik u van dienst mag zijn.

Met vriendelijke groet,

Gerard du Buf
Senior Technical Writer
Technical 'Train the Trainer' TrainerGerard du Buf References English

Rademaker BV - 5 dagen Train-De-Trainer cursus

Een cursus met veel diepgang en gefocust op onze situatie.
Kasper Rozeboom
Training Coördinator
Rademaker BV

Omron - Sr. Technical Writer


Omron, Juni 2019

Beste Lezer,

Met een jonge productontwikkelingsafdeling die alsmaar verder professionaliseerde, besloten we in 2011 op zoek te gaan naar een professionele tekstschrijver voor het schrijven van handleidingen voor business-to-business technische producten. Complexe producten die in elkaar grijpen en behoorlijk wat context kennis nodig hebben om ze goed te kunnen gebruiken.

In de jaren daarvoor waren we overgestapt van “één van de engineers schrijft de handleiding” naar volledig uitbesteden. Maar beide oplossingen leidden niet tot het gewenste niveau of resultaat.

De derde stap bleek de juiste: het direct inhuren van Gerard du Buf voor een aantal dagen per week bij ons op de afdeling.

Door de jaren heen is Gerard geïntegreerd binnen ons R&D team en de gehele Omron locatie in Den Bosch. Ook heeft hij een goede relatie opgebouwd met het handleidingen hoofdkantoor in Kyoto.

Ik heb Gerard leren kennen als een positief mens, een fijne collega, een gedreven professional, die enerzijds regelmatig met nieuwe goede ideeën komt over de grote lijnen maar ook niet te beroerd is om met extra inzet de release datum te halen, met alle (Japanse!) puntjes op de i, als er weer eens op het laatste moment iets aan het product is gewijzigd. En natuurlijk zijn daar dan ook nog Gerard’s humor en niet te onderschatten magische kwaliteiten!

Door alle jaren heen hebben samen we veel mooie producten en hun handleidingen op de markt gezet. En het lukte telkens om in goed overleg de door ons gewenste, fluctuerende, inzet van Gerard met hem af te stemmen.

Ik streef er naar dat Gerard en Omron nog vele jaren parttime verder zullen samenwerken en kan Gerard daarnaast ook van harte bij u aanbevelen.
Dr. Tim Foreman
European R&D Manager
Omron Europe BV
www.omron.com

Stirling Cryogenics - Onderhoudshandleiding gemaakt op basis van bronkennis van deskundigen

Medio 2011 hebben we Gerard gevraagd ons te ondersteunen bij de waarborging van kennis binnen ons bedrijf. We hebben hiervoor een specialistentraining georganiseerd met aan Gerard de vraag deze te volgen en de inhoud goed vast te leggen.

Gerard, door het enthousiasme waarmee je werkt en door je kritische vragen is het een goed uitgewerkt en compleet document geworden. Bedankt voor je goede inzet. Indien er weer een project komt zullen we je zeker benaderen.

Luuk van der Salm
Service Account Manager
Stirling Cryogenics

OTB Solar - Trainingsmateriaal & Manual


Hallo,
Eind 2010 en begin 2011 hebben wij Gerard du Buf gevraagd voor het maken van handleidingen en trainingsmateriaal voor ons MES-system. Dit is software welke gebruikt wordt om de performance van onze equipment en turn-key productielijnen te monitoren. Onze wens was een “Context Sensitive” online help-systeem met daarnaast een geprinte handleiding en alle benodigde trainingsmaterialen.
Omdat Gerard ervaring heeft in het ontwerpen van User Interfaces wilden we ook graag zijn visie op mogelijke verbeteringen voor onze User Interface.

Al deze werkzaamheden zijn door Gerard tot onze volle tevredenheid uitgevoerd. De door Gerard genoemde verbeterpunten voor de User Interface waren bijzonder nuttig en zijn nu vrijwel allemaal geïmplementeerd. De handleiding is in de software geïmplementeerd en de trainingsmaterialen konden we direct gebruiken.

Bijzonder prettig was de samenwerking en met name de flexibiliteit en de zelfstandigheid van Gerard. Hij werkt hard en enthousiast en heeft een visie op trainingsmaterialen en handleidingen waar hij voor staat. Ik wil Gerard dan ook van harte aanbevelen en wens hem veel succes verder.

Tom Lemmens
Project Manager MES
www.OTB-Solar.com

OTB Solar - Maken en geven trainingen

Geachte Mevr. Hr,

Gerard du Buf van Magic in Communication heeft vanaf begin 2008 tot oktober 2010, op regelmatige basis binnen OTB-Solar gewerkt aan het professionaliseren van de trainingen. We hebben Gerard leren kennen als een zeer open en enthousiaste medewerker die, ten aanzien van het totale trainingen palet, als zeer kundig aangemerkt kan worden. Zijn vermogen om problemen bij het organiseren van trainingen te overbruggen, zijn opmerkelijk te noemen. Van harte aanbevolen.
J.C. Weltje
Global Service Coordinator
www.OTB-Solar.com

Presentatie aanpak trainingen

Jouw trainingspresentatie vandaag was echt subliem, proficiat. Duidelijk en helder.
Een prima basis om samen te werken!
Met vriendelijke groet,
Andre Verduijn
Director Tedopres
www.etteplan.com

Train de Trainer

From: Robert Rondeel
Subject: Feedback Training Train de Trainer

Hallo Gerard,

Nu ik eindelijk de 'Train de trainer' training in de praktijk kan toepassen, wil ik graag mijn eerste ervaringen met je delen. Ik heb het gevoel dat je training mij veel handvaten heeft gegeven om als trainer de informatie beter over te kunnen brengen. Met name het gedeelte over de houding van de trainer heeft veel indruk op mij gemaakt. Ik merk dat ik tijdens mijn trainingen meer bewust ben van mijn eigen houding tijdens mijn verhaal en dat ik met behulp hiervan zelfs de stof kracht kan bijzetten. Door meer bewust met mijn houding om te gaan lijkt de interactie met de trainees ook beter te zijn. Telkens als ik voor een groep sta, moet ik weer denken aan de indrukwekkende voorbeelden die je tijdens onze training zo overtuigend hebt uitgebeeld. Nogmaals bedankt.
Met vriendelijke groet,

Robert Rondeel
Trainer Trim & Form and Singulation
Besi Sales & Customer Support
www.FicoSingulation.nl

Worldwide Coordinator Manuals and Training

Het is moeilijk om Gerard te vatten in enkele steekwoorden. Hij is zeer breed onderlegd en van alle markten thuis. Als ik hem toch in een paar woorden moet typeren schieten me de woorden gemotiveerd, energiek, kwaliteit en vrolijk door mijn hoofd.

Gerard heeft bij Fico een volledige trainingspakket ontwikkeld voor onze molding machines. Dat is uiterst geavanceerde ‘high tech’ apparatuur die gebruikt wordt in de halfgeleiderindustrie om chips in te kapselen. Naast de opzet van de trainingen heeft Gerard ook de klantendocumentatie van de machine verzorgd. In zijn tijd bij Fico heeft hij leiding gegeven aan een groep schrijvers en heeft hij diverse trainers opgeleid. Daarnaast is hij verantwoordelijk geweest voor de opleiding van honderden klanten, wereldwijd. Wat bij Gerard altijd duidelijk voorop staat is “managing expectations”. Wat gaan we doen, en hoe gaan we dat doen. Hij stelt doelen en meet achteraf of die doelen gehaald zijn. De trainingsmaterialen en methodes die hij hiervoor ontwikkeld heeft worden tot op de dag van vandaag nog altijd gebruikt.

De leidinggevende capaciteiten maken dat Gerard als manager vanuit een vogelperspectief het overzicht houdt. En wel zo, dat hij tot in detail op de hoogte is. Dat maakt ook dat hij een uitstekende begeleider/coach was voor onze schrijvers en trainers. Zijn enorme kennis en overview heeft er tevens voor gezorgd dat we een nieuwe, heldere, zeer klantvriendelijke manualstructuur neer hebben kunnen zetten.

Door zijn opgeruimde vrolijke karakter is een training van Gerard altijd leuk om te volgen. Zijn unieke wijze van trainen zorgt ervoor dat de informatie die hij over wil brengen ook daadwerkelijk blijft hangen. Voor zijn trainees is hem geen moeite te veel en dat schept tijdens (maar ook na) de training een hechte band. Bij de opzet, coördinatie en uitwerking van trainingen zullen we hopelijk nog vaak een beroep op Gerard doen. Ook met zijn ex-collega’s blijft er een hechte band bestaan.

Marco van den Born
Fico Competence Center Coördinator
Fico Molding Systems

Evaluatie rapport Operator training LINEx

Gerard,
Dank voor je heldere rapport en inventarisatie en werkzaamheden.
Goed inzichtelijk en overzichtelijk (hetgeen je competentie onderschijft).
Groet
Marcel Grooten
COO OTB
www.OTB-Solar.com