Referenties Magische Lezingen

Enkele referenties van magische lezingen.

IEP


 • "Genoten van jouw samenvattende optreden op de NVNLP bijeenkomst Gerard!
  Ik wens elk congres jouw samenvatting toe!"

  Anneke Meijer - Directrice en trainer
 • "Diverse keren heb ik een presentatie van Gerard du Buf meegemaakt, waarin hij op verrassende wijze het thema van de voorafgaande training en de daar aanwijzige stijl wist te combineren met een aantal goocheltrucs.
  Helder te volgen, behalve de truc. Daarover verbaasd gegniffeld en hardop gelachen door zijn verbale verwijzingen.

  Anneke Meijer - Directrice en trainer
 • "Wel vaker heb ik goochelaars bezig gezien maar wat Gerard ongelooflijk goed doet is je meenemen in zijn verhaal. Hij zet je heerlijk op het verkeerde been waardoor de verbazing alleen maar toeneemt. Het is zeker geen standaard verhaal want hij verdiept zich enorm in zijn publiek waardoor het akelig dichtbij komt. Vooral meemaken!"
  Dick van der Vaart

NTI-NLP

 • "Ik heb je al vaker op zien treden maar dit was wel de overtreffende trap van goochelen."
  Alex Vaassen - Directeur en trainer
 • "Ik ken Gerard vanuit de NLP TrainersTraining die hij bij ons deed. Jaren later trof ik hem opnieuw tijdens het NVNLP congres van 2018. Hij heeft me versteld doen staan over hoe hij zichzelf en zijn concept verder heeft ontwikkeld. Communicatie en waarnemen hebben veel gemeenschappelijk met elkaar. Gerard is behalve een fijn mens een man die haarfijn weet bloot te leggen hoe het in de communicatie mis kan gaan en hij illustreert dat met magische trucs. Hij weet een prachtige verbinding te maken en middels prachtige metaforen bewustzijn te creëren rondom waarnemen, interpreteren, focus, aandacht en communiceren."
  Alex Vaassen - Directeur en trainer

Vrouwen van Nu


 • "Interessant; Leerzaam; Leuk; Te kort, ik wil er wel meer van weten.
  Een gezellige en leerzame avond."

  Anja Rutten
 • "Goede lezing over hoe je gedachten beïnvloedbaar zijn door jezelf. Ik ben bewust gemaakt dat 'echte communicatie' werken is, voornamelijk aan mijn kant, en dat het ook anders kan en moet om communicatie terug te krijgen!"
  Renée Pegel - de Torbal
 • "Heerlijk. Je hield de groep heel actief.
  Het goochelen was een leuke noot. Heerlijke avond."
 • "Een leuke en zinvolle presentatie."
 • "Inzicht krijgen in jezelf en de ander. Veel mensen zouden deze cursus (moeten) gaan volgen."
 • "Bijzonder interessante avond, veel gehoord op een leuke manier.
  Zet je wel aan het denken!"
 • "'Wat je erg graag wil is meestal ook te bereiken' vond ik wel een eye-opener.
  Een erg enthousiaste spreker."
 • "Vond het heel interessant. Als de gelegenheid zich voordoet zal ik het zeker aanbevelen."
 • "Zeer leerzaam en om nog lang over na te denken.
  Eén avond is eigenlijk te weinig om in je eigen leven toe te gaan passen.
  Er verder over praten in de groep is aan te bevelen."

OOR Utrecht

"LEVEN en OPLEIDING in balans; hoe WERKT dat?"
"Maja Visser en Gerard du Buf hebben een inspirerende sessie verzorgd op ons jaarlijkse symposium van de Onderwijs en Opleidingsregio Utrecht. Het thema van het symposium was LEVEN en OPLEIDING in balans; hoe WERKT dat?
Maja Visser en Gerard du Buf hebben een inhoudelijk en creatief goed programma opgezet voor onze doelgroep."

Aly Hiemstra
Dagorganisatie symposium Onderwijs en Opleidingsregio Utrecht

Port of Rotterdam: "Een glazen bol"

De magie van een visie!

 • "Ruim 2 jaar is er gewerkt aan de Havenvisie 2030: de lange termijn strategie voor de haven van Rotterdam. En met succes: de havenvisie is unaniem door de gemeenteraad van Rotterdam omarmd. Een mooi moment om te vieren en een mooi moment om iedereen die een bijdrage heeft geleverd te bedanken. Een visie heeft iets magisch, een glazen bol is het eerste waar je aan denkt.
  Maar dat is niet waar Gerard du Buf mee voor de dag komt. Op origineel creatieve wijze heeft Gerard een magisch optreden verzorgd dat geheel in het teken van onze visie stond. Een centraal optreden voor de hele groep aanwezigen en "close" goochelen aan tafel, deze combinatie maakt dat iedereen nu een enthousiaste ervaring rijker is."

  Nico van Dooren - ProjectManager Havenvisie Rotterdam
 • "Beste Gerard,
  Ik heb even gewacht met reageren omdat ik wat reacties van collega's wilde horen. Die zijn inmiddels terug van vakantie en hebben gereageerd. Ik hoor veel positieve reacties: de relatie van jouw optreden met de inhoud van ons project: de havenvisie wordt erg gewaardeerd. Negatieve reacties heb ik niet gekregen.Ik vond zelf de combinatie tussen een groepsdeel en een deel aan tafel erg geslaagd. .... omdat ze overdonderd waren door wat er allemaal gebeurde.
  Verder zat er - en dat wist ik ook niet - een amateur goochelaar tussen de mensen. Hij gaf naar mij aan een aantal trucs/acts te kennen, en hij zei ook dat de manier waarop jij ze uitvoert toch wel van een ander niveau was dan wat hij normaal ziet: erg goed dus.
  Een geslaagde avond dus, zeker ook door jouw bijdrage.
  Groet,
  Nico van Dooren"

Interflon: "Doorzetten van groei"

"Gerard heeft op onze vergadering een inspirerende workshop gegeven waarin hij feilloos inspeelde op de sfeer binnen ons bedrijf en de boodschap – 2 jaarthemas - letterlijk aan elkaar knoopte. Hij triggerde onze medewerkers moeiteloos om creatief met elkaar te denken over hun visie en plannen waardoor we een leuke interactieve middag hadden waarover nog lang zal worden gesproken.
Met vriendelijke groet,
Jopie Bijl - Communicatie medewerker Interflon Holland bv"

Van Puijenbroek Textiel:
"Doe wat je zegt, zeg wat je doet"


"Wij vonden het belangrijk dat we ons interne jaarthema, “zeg wat je doet en doe wat je zegt”, verhelderen voor onze medewerkers.
Gerard is daar op een prima manier in geslaagd door daar tijdens zijn goochelsessies de aandacht op te vestigen. Doordat het naast inhoudelijk ook leuk was kwam de boodschap aan en bleef ook hangen bij onze collega’s. Gerard bedankt daarvoor.
Van Puijenbroek Textiel
Jo Meulenbroeks - Manager Personeel & Organisatie
Annemiek van Puijenbroek - Management P&O at Van Puijenbroek Textiel"

IVM - VU Amsterdam

"Ik wist van te voren niet wie we boekten want we hadden je nog nooit gezien dus het was voor ons even spannend, maar ik ben erg blij dat we je geboekt hebben."
Prof. Dr. Jacob de Boer - Head of Dept. Chemistry and Biology - VU University Amsterdam

Overige referenties:

'Gerard weet met zijn magie een extra laag aan te brengen in elke presentatie. Dit wekt meer interesse en plezier waardoor een presentatie niet meer vergeten wordt. Verder is hij een prettige open persoon die elke presentatiedag tot een succes kan maken. Zien is geloven'
Rolf Van Der Jagt, BSR Van Der Jagt

'Voor een zaal van 250 mensen wist Gerard als uitsmijter van het plenaire gedeelte binnen de eerste minuut ieders aandacht zowel te boeien als te verwarren met zijn magische handelingen; intrigerend eenvoudig confronteerde hij ons met het gegeven dat er zoveel is dat aan onze aandacht ontsnapt, en dat dat wellicht niet voor iedereen een comfortabele waarheid is ;-) Namens de deelnemers aan het Voorjaarscongres van de NVNLP ben ik Gerard dankbaar voor dit korte, krachtige en nieuwsgierigheid opwekkende optreden, alsmede voor zijn positief gewaardeerde workshop met een 40-tal deelnemers in het congresprogramma.'
Paul Flier, voozitter NVNLP

'Ik heb een bijzonder leuke avond gehad. Dankjewel daarvoor. Wat gaaf dat je in je lezing communicatie combineert met magie. Dat maakt het duidelijker en tastbaarder en zorgt voor meer openheid en ruimte in denk en zienswijze. Bovendien heb je ons vermaakt met je magische kunsten en aan het nadenken gezet, heel nieuwsgierig gemaakt. Maar weet je, ik wil eigenlijk bijna niet meer weten hoe je al die magische trucs deedt. Het feit dat het werkt is voldoende. Communicatie en magie, een prima setje.'
Linda Buelens, Leef Leer Lach Hypnotherapie en coaching

'Gerard heeft de gave om op een unieke en leuke wijze NLP te demonstreren. Heel gaaf om te ervaren.'
Niels Wuijts, Wuijts coaching / Special Forces in Business

'Gerard heeft bij de VHP2 een workshop gegeven aan een groep professionals over waarneming en over communicatie. Hoe functioneren wij mensen in deze drukke wereld om ons heen en hoe kunnen wij ons eigen functioneren beïnvloeden? Door de gedreven en originele wijze van presenteren werd het een workshop om niet snel te vergeten. Een workshop die je zowel privé als zakelijk direct in de praktijk kan brengen. Leuk en leerzaam!'
Casper Vaandrager, VHP2

'Ik heb Gerard als verassingsgast meegemaakt bij een bijeenkomst van een vereniging van professionals. Als NLP opgeleid trainer en coach was ik blij verrast van het effect van magie op het presenteren van breinprocessen. Als je vooraf een vermoeden had hoe je brein werkt (en vooral ook: hoe niet) dan weet je het na deze presentatie zeker. Ons brein neemt een loopje met ons, dat is maar goed ook, maar het maakt magie ook mogelijk. Gerard maakt het op een inspirerende, leuke manier duidelijk en het beklijft ook nog! Ik heb er van genoten en nog vaak aan terug gedacht! Dank!'
Gerrit Cleven, Trainer/coach

'Gerard was 'mystery guest' tijdens een informele bijeenkomst die ik recent heb georganiseerd tussen bestuurders en medewerkers van een rekenkamer en een aantal statenleden. Op een innemende manier wist hij voor de aanwezigen kennis over 'waarnemen' (onderzoek) te verbinden met 'waarnemingen' (goochelen). Waardoor twee werelden samenkwamen, er verbazing en verwondering ontstond en een fijne sfeer. Heel geslaagd!'
Simone Buissink, Bruggenbouwer en verbinder

Informatie Magie in Communicatie